Ввійти
Забули пароль? | Зареєструватися

Підписка
на блог
Ваше ім'я*

Email*



Замовити
дзвінок

Ви можете вказати свій номер телефону і наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом..










Розкажіть друзям

Як вибрати проставки для збільшення кліренсу Джилі СК

Китайський автомобіль Geely CK призначений для їзди тільки по рівним асфальтованим дорогам. На це натякає дорожній просвіт даної машини. Кліренс китайського седана становить рівно 170 (мм). До речі, таким же кліренсом володіє і старша модифікація китайця, яку знають під ім'ям Джилі СК-2.

Для порівняння, дорожній просвіт малолітражки ZAZ Slavuta досягає позначки 156 (мм). Кліренс Daewoo Lanos і Sens дотягує до 170 (мм), в точності відповідаючи дорожньому просвіту китайського седана.

У штатній комплектації Джилі СК оснащується мастильними амортизаторами і пружинами малої жорсткості. Для їзди з навантаженим салоном дана підвіска не підходить. Вона відразу ж просыдаэ, через що буквально кожна зустрічна купина або вибоїна залишає на днищі автомобіля свій слід.

Виходом з даної ситуації є встановлення на амортизаційні стійки так званих проставок для збільшення кліренсу.

Проставки

Типи проставок для збільшення кліренсу Geely CK

Слід почати з того, що розрізняють проставки для:

  1. Передніх амортизаційних стійок
  2. Задніх амортизаційних стійок

Між собою вони не взаємозамінні, що зумовлено різною конструкцією чаш на верхніх опорах. На передніх амортизаційних стійках чаші верхньої опори жорстко прижимаются гайкою штока. Тобто вони не потребують в жорсткій фіксації. Щодо задніх амортизаційних стійок, їх чаші прижимаются і фіксуються самою опорою.

Верхня опора спереду

Додатково проставки можуть відрізнятися між собою і матеріалом виготовлення. Найбільшу популярність отримали проставки з:

  1. Гуми
  2. Поліуретану
  3. Алюминия/дюрали

Сталеві проставки практично не використовуються, так як вони достатньо швидко приводять у непридатність верхні опори, які є складовою частиною кузова Джилі СК. Найбільшою популярністю користуються, звичайно ж, алюмінієві проставки. Їх характеристики міцності помітно перевершують міцність гумових і поліуретанових аналогів. Якщо алюмінію вистачає в середньому на 3-5 років, то поліуретан/гума виходжує близько 1 року.

Зрозуміло, алюмінієві проставки для збільшення дорожнього просвіту Geely CK коштують набагато дорожче гумових/поліуретанових.

Як правило, проставки продаються комплектом. Тобто відразу і для передньої, і для задньої осі. Комплект гарнихї алюмінієвих проставок обійдеться замовнику у $30. У комплекті з проставками зазвичай є і подовжені шпильки.

Вибір оптимальних проставок

  • При виборі проставок для збільшення кліренсу Geely CK слід взяти до уваги висоту підйому. Як правило, висота проставок може варіюватися від 15 до 30 (мм). Стандартним вважається підйом на висоту 20 (мм). У багатьох випадках вже скомпоновані набори мають задні проставки більшої висоти, ніж передні. Це робиться для того, щоб трохи підняти задню частину авто, на лад популярних сьогодні спортивних машин.

Зустрічається чимало випадків, коли власник Джилі СК змінює пружини задніх амортизаторів на посилені аналоги. Такі пружини самі по собі піднімають задню частину. В таких ситуаціях є сенс встановити проставки для збільшення кліренсу тільки на передні амортизаційні стійки. Цей крок дозволить вирівняти становище автомобіля до звичного рівня.

  • Особливу увагу слід приділити вибору задніх проставок. Справа в тому, що найбільш дешеві алюмінієві моделі мають непродумануї конструкцію. При установці таких проставок між чашею опорного підшипника і верхньої опорою виникає невеликий зазор. Через це чаша починає потихеньку день за днем розбиватися. При цьому з-під задніх стійок буде доноситися характерний шум. На відеоролику, який викладено нижче, детально розглянена дана проблема.

Багато фахівців виходять з ситуації підкладаючи під проставлення всілякі пластини і прокладки. Так, подібний "колгосп" допомагає, але ефект від нього триває недовго. Тому грамотні майстри стараються замовляти задні проставки зі спеціальною проточкою. Приклад на фото нижче.

Проставка з виточкою

Проставки з проточкою є досить дорогими. Але вкладені кошти окупляться буквально відразу. Так як проточка дозволяє надійно і безпечно зафіксувати опорну чашу підшипника. При цьому відпадає потреба колгоспів, встановлюючи різні підкладки.

  • Додатково при виборі проставок необхідно звернути увагу на загальну якість лиття і механічної обробки. У найдешевших алюмінієвих проставках практично завжди спостерігаються сліди неакуратного лиття. Це протікання, різні нарости і просто нерівні поверхні. У запущених випадках може доходити до того, що не дотримується товщина проставки на різних її ділянках. Деякі подовжувачі мають похибка товщини у 5 (мм).

Подібні проставки є сирими, їх необхідно окремо допрацьовувати. Але з урахуванням бюджетної ціни багато майстрів просто закривають очі на подібні недоліки.

Як встановити комплект проставок

Слід одразу зазначити, що разом з самими проставками на амортизаційні стійки необхідно встановлювати і спеціальні подовжувачі, які називають "будиночками". Вони встановлюються знизу, в місці кріплення стійки до кулаку. Якщо будиночки не поставити, то незабаром у амортизаторів вирве шток!

Нижче буде розглянута схема заміни проставок збільшення кліренс Geely CK на прикладі передніх стійок. Проставки для задніх стійок встановлюються аналогічним чином.

  • Піднімаємо домкратом передню сторону автомобіля. Не забудьте включити гальмо стоянки. Додатково під піднятий автомобіль слід підкласти упори страховки.
  • Знімаємо передні колеса.

Знімаємо передні колеса

Від’єднуємо стійку стабілізатора

Від’єднуємо гальмівний шланг

Від’єднуємо дріт датчика ABS

  • Відкручуємо болти, які кріплять стійку до поворотному кулаку.

Відкручуємо болти

  • Відкручуємо гайки на верхній опорі.

Відкручуємо гайки на верхній опорі

  • Виймаємо стійку і відразу міняємо старі шпильки на подовжені, з комплекту проставок.
  • Встановлюємо проставлення збільшення кліренсу.

Встановлюємо проставлення збільшення кліренсу

  • Ставимо стійку назад і збираємо вузол у зворотній послідовності. Не забудьте встановити подовжувальні будиночки на нижнє кріплення стійки амортизатора.
  • Повторюємо всі вищеописані операції на протилежному боці.

Нижче додається відеоролик зі встановлення проставок на передні амортизатори Джилі СК.

Додаткова інформація

Особливо актуальна установка проставок для амортизаторів у період холодного сезону року. Саме в цей час дороги частенько засипає снігом. Піднятий на 20-30 (мм) кузов помітно полегшить пересування китайського седана Geely CK по засніжених дорогах.

Нижче додається відеоролик, автор якого демонструє комплект проставок збільшення кліренс для Джилі СК.

» Всі статті

Поділіться Вашими враженнями про ремонт "Як вибрати проставки для збільшення кліренсу Джилі СК"

Відгуки: 1


Олег

Какая общая цена с учётом стоимости комплектов и работы?






Втулка стартера (2шт) Втулка стартера (2шт)

Код: 110526-1-Made in UA

52
Прокладка КПП ниж La N 96179241/90305636/96179240/25203068 GM 10 отв. Прокладка КПП ниж La N 96179241/90305636/96179240/25203068 GM 10 отв.

Код: 25203068-GENERAL MOTORS

279
Клапан выпускной Клапан выпускной

Код: 96335948-Genuine

98
Бендикс "EuroEx" LANOS 1.5 редукторний EX-75974 10475974 Бендикс "EuroEx" LANOS 1.5 редукторний EX-75974 10475974

Код: 10475974-EuroEx

159
.