Ввійти
Забули пароль? | Зареєструватися

Підписка
на блог
Ваше ім'я*

Email*



Замовити
дзвінок

Ви можете вказати свій номер телефону і наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом..










Розкажіть друзям

Підключення сканера OBD2 на Чері Амулет

Наявність бортового комп'ютера в салоні автомобіля допоможе вирішити масу корисних завдань. З його допомогою можна дізнаватися не тільки миттєвий і загальна витрата палива, але і отримувати іншу корисну інформацію. 

 

Важливо, що бортовий комп'ютер вкаже на помилки в системі управління двигуном, а також дозволить їх стерти після усунення несправності. 

 

Проблема в тому, що бюджетних автомобілях, в тому числі і Chery Amulet, бортові комп'ютери встановлюють вкрай рідко.

scaner obdII

Проблеми з роз'ємом OBD2 у Чері Амулет

У кожному сучасному автомобілі встановлений роз'єм для підключення діагностичного обладнання, професійного або для широкого використання. Є він і в Чері Амулет, проте встановлено він під капотом, а сам роз'єм застарілого формату K-Line Fiat, який не підтримує сучасні сканери OBD2.

разъем

При цьому сам роз'єм теоретично є. Він знаходиться праворуч від блоку запобіжників, а щоб до нього дістатися, потрібно зняти пластикову панель в нижній лівій частині передньої панелі.

установка рзазъема

Роз'єм є, але толку від нього ніякого, оскільки він не підключений до штатної діагностичної лінії, тому використовувати його неможливо. Отже, ми не зможемо використовувати ні провідні, ні бездротові адаптери для діагностичних сканерів.

обд2

Проте проблему вирішити все-таки можна, причому досить швидко і малою кров'ю.

Як під'єднати роз'єм OBD2 на Амулеті

Для підключення стандартного європейського роз'єму OBD2 нам буде необхідний звичайний провід достатньої довжини, щоб без натяжки дістати до штатного діагностичного роз'єму.

Також стане в пригоді ізострічка або термоусадковий кембрік і паяльник. Для початку протягнемо окремий дріт з-під капота в салон. Використовуємо для цього будь-який зручний отвір в моторному щиті.

провод

Знаходимо штатний діагностичний роз'єм в моторному відсіку. Він знаходиться на моторному щиті недалеко від бачка омивача.

подключаем провод

Нас цікавить крайній лівий провід, за яким передається сигнал K-Line. 

штатный разъем

Зачищаємо протягнутий дріт і з'єднуємо його з крайнім лівим проводом роз'єму K-Line Fiat. Ретельно ізолюємо місце під'єднання.

изолируем

Повертаємося в салон, де знаходимо роз'єм OBD2. За допомогою викрутки з тонким жалом витягаємо роз'єм з корпусу.

вынимаем разъем

Розпаювання роз'єму OBD2 наступна:

  1. Перших три контакту не використовуються (1, 2 і 3).

  2. Контакт №4 - це маса кузова автомобіля.

  3. Контакт №5 - маса від сигнального проводу.

  4. Контакт №7 - до нього ми будемо підпоювати провід K-Line, який ми вже закріпили під капотом.

  5. Контакт №16 - харчування +12 В.

Решта контакти резервні і нам не потрібні.

распайка

Після вилучення роз'єму OBD2 акуратно відрізаємо провід, який йде до контакту №7 з таким розрахунком, щоб можна було до нього припаяти новий провід з-під капота, його ми тільки що протягнули. Припаюємо і ізолюємо місце спайки, встановлюємо роз'єм OBD2 на місце.

Підключення адаптера OBD2 на Амулеті без установки в салон

Якщо ми не плануємо використовувати адаптер в якості підключення до мобільного додатку і використовувати можливості бортового комп'ютера в реальному часі, можна піти іншим шляхом.

разъем

Роз'єм K-Line Fiat, який знаходиться під капотом, цілком працездатний, але для підключення до адаптера OBD2 необхідно буде купити спеціальний перехідник.

переходник

Перехідник з одного боку має роз'єм OBD2 з двома висновками для харчування, з іншого боку роз'єм для підключення до штатної діагностичної колодки Чері Амулет.

подключенный разъем

Слідуючи цим способом, можна під'єднати за допомогою USB дроти діагностичний комп'ютер і повністю перевірити систему управління двигуном на наявність помилок. Крім того, використовуючи спеціальне програмне забезпечення, можна відстежувати стан двигуна, отримувати всі дані про його роботу.

установка адаптера

Єдиний мінус - все це відбувається з відкритим капотом.

Крім цього доведеться купити адаптер для комп'ютера USB - OBD2 для установки зв'язку ПО з системами автомобіля.

адаптер

Для діагностики цей спосіб часто використовують майстри, у яких немає складного і дорогого діагностичного обладнання. Щоб перевірити стан двигуна, скинути помилки, досить мати ноутбук і адаптери, про які ми говорили.

Плюс першого методу в тому, що отримати всю інформацію про стан двигуна можна прямо з місця водія, не покидаючи салон. Для цього потрібно мати бездротовий адаптер і мобільний телефон з встановленим додатком.

елм327

Другий метод підключення відмінно підійде для комп'ютерної діагностики з підключенням кабелю через порт USB. Такий метод дозволяє отримати більше даних і вважається більш точним. Правда, всю ту ж інформацію можна отримати з комп'ютера, якщо його під'єднати роз'єму OBD2, встановленому в салоні.

» Всі статті

Поділіться Вашими враженнями про ремонт "Підключення сканера OBD2 на Чері Амулет"

Відгуки: 1


mslyur2

Очень толково грамотно показано. Все отлично работает после подключения. Спасибо,дорогой!






Кульова опора EEP Чери Елара Кульова опора EEP

Код: a21-2909060-eep

323
Фільтр оливи "EuroEx" /FZA/VIDA EX-12010 (Ref. 480-1012010) Чери Джаги Фільтр оливи "EuroEx" /FZA/VIDA EX-12010 (Ref. 480-1012010)

Код: 480-1012010-EuroEx

102
Подшипник опоры амортизатора переднего Подшипник опоры амортизатора переднего

Код: 94535242-OEM (Korea)

510
Свічки запалювання, комплект Німеччина Чери Бит Свічки запалювання, комплект Німеччина

Код: a11-3707110ca-bosch

121
.