Ввійти
Забули пароль? | Зареєструватися

Підписка
на блог
Ваше ім'я*

Email*



Замовити
дзвінок

Ви можете вказати свій номер телефону і наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом..










Розкажіть друзям

Періодичність заміни рідин Джилі СК

Китайський бюджетний автомобіль Geely CK, як ніяка інша машина, вкрай потребує ретельного сервісного обслуговування. При здійсненні ТО особливу увагу слід приділяти своєчасній заміні сервісних рідин:

  1. Моторне мастило
  2. Трансмісійна рідина
  3. Рідина ГПК        
  4. Антифриз
  5. Гальмівна рідина

Увесь спектр масел та сервісних рідин Джилі СК використовує у своєму складі різноманітні присадки. До їх числа можна включити: стабілізатори температури, модифікатори тертя, антиоксиданти, миючі засоби та ін. У присадок є свій термін служби, по закінченню якого вони просто нейтралізуються, випадаючи у осад.

Як підсумок, старі масла й рідини втрачають помітну частку своїх експлуатаційних характеристик. Тобто вони перестають нормально справлятися з покладеними на них обов'язками.

Заміна масел й сервісних рідин – це єдиний спосіб, щоб забезпечити нормальну роботу двигуна, гальмівної системи, ГПК та багатьох інших функціональних систем авто.

Сервіс

Моторне масло

У офіційному регламенті китайського автомобіля Geely CK сказано, що перша заміна моторного масла повинна здійснюватися відразу після періоду обкатки. Як зрозуміло, мова йде за повністю нове авто, з салону. У середньому період обкатки становить 3000 – 5000 (км) пробігу.

Після першої заміни моторне мастило радиться міняти через кожні 10 000 – 15 000 (км) пробігу або 1 рік експлуатації.

Щодо тих автомобілів, які купуються з рук, то фахівці настійно радять насамперед зробити заміну повністю усіх сервісних рідин. У даному випадку моторному мастилу слід приділити першочергову увагу. Після першого оновлення мастило у двигуні слід змінювати за стандартною схемою – 10 000 – 15 000 (км) пробігу або 1 рік експлуатації.

Варто окремо зауважити, що разом з оновленням моторного мастила у заміні потребує й масляний фільтр.

Досвідчені фахівці перед безпосередньою заміною мастила проводять огляд піддону картера двигуна. Нерідко зустрічаються випадки, коли підтікає мастило з самої зливної пробки. У цьому випадку разом з мастилом і фільтром потрібно буде міняти й ущільнювальне кілечко на зливному отворі.

Моторна мастило

Трансмісійне мастило

Автомобіль Джилі СК може використовувати декілька видів КПП. Залежно від модифікації, існують авто з механічною та автоматичною трансмісіями. Класичні МКПП не підлягають обслуговуванню. АКПП ж пристосовані під регулярний сервіс. Про заміну мастила у КПП Geely CK є окрема тематична стаття.

Заводського мастила механічної трансмісії повинно вистачати на 150 000 (км) пробігу або 5 років експлуатації. Але фахівці стверджують, що оригінальна сервісна рідина МКПП приходить у непридатність вже до 60 000 (км) пробігу, а в деяких випадках і раніше.

Заміна мастила у МКПП Geely CK пов'язана з рядом технічних труднощів. У механіці відсутній традиційний щуп, який дозволяє швидко й точно визначати рівень коробкового мастила. Для контролю рівня мастила передбачена спеціальна пробка.

Зливається старе мастило МКПП через відповідний зливний отвір, прикритий заглушкою. Заливати ж нову сервісну рідину слід через отвір сапуна КПП.

Куди простіше обслуговувати АКПП. На автоматах передбачений спеціальний щуп. До речі, при заміні мастила у АКПП Джилі СК потрібно буде міняти й фільтруючий елемент.

Рідина КПП

Рідина ГПК

Термін служби сервісної рідини рульового гидропідсиления на автомобілі Geely CK становить у межах 30 000 – 40 000 (км) пробігу.

Про необхідність екстреної заміни рідини ГПК свідчить зміна її кольору та запаху. Якщо водій помітив, що сервісна рідина стала темною і почала пахнути гаром, то необхідно невідкладно її міняти.

При ігноруванні сильного зносу рідини рульового гидропідсиления дуже швидко приходить у непридатність насос ГПК.

У ході оновлення сервісної рідини необхідно ретельно промивати бачок ГПК.

Рідина ГУР

Антифриз

Автомобіль Geely CK використовує у якості охолоджуючої рідини антифриз з маркуванням G-12. Термін служби ОР знаходиться у межах 30 000 (км) пробігу.

При обслуговуванні охолоджуючого контуру двигуна слід зливати ОР і з центрального радіатора, і з блоку цилиндрів.

 Система охолодження двигуна вміщає у себе близько 5,7 літрів сервісної рідини. Перед безпосередньою заливкою нового антифризу слід обов'язково та неодмінно промити циркуляційний контур. У ході промивання змиється стара захисна плівка.

Антифриз

Гальмівна рідина

Гальмівна рідина Geely CK змінюється на позначці 30 000 (км) пробігу. Для заміни знадобиться рідина, що відповідає стандарту DOT-4.

У процесі заміни рідини обов'язково необхідно здійснити прокачування гальмівної системи, щоб вигнати усе повітря із контуру.

» Всі статті

Поділіться Вашими враженнями про ремонт "Періодичність заміни рідин Джилі СК"

Відгуки: 0






Сайлентблок переднього важеля передній Китай Джили МК Кросс Сайлентблок переднього важеля передній Китай

Код: 2904130-s08-aftermarket

142
Пыльник ШРУСа наружного INA-F Чери Бит Пыльник ШРУСа наружного INA-F

Код: S12-XLB3AH2203111A-INA-FOR

230
Резонатор воздуха Lanos, "GM" (96352026) Lanos;Sens; Резонатор воздуха Lanos, "GM" (96352026)

Код: 96352026-GM (Korea) нов. накл. с голограммой

532
Подшипник дифференциала Lanos, PMC (PSB-H004) (96335754) Подшипник дифференциала Lanos, PMC (PSB-H004) (96335754)

Код: 96335754-PARTS-MALL

422
.