Ввійти
Забули пароль? | Зареєструватися

Підписка
на блог
Ваше ім'я*

Email*



Замовити
дзвінок

Ви можете вказати свій номер телефону і наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом..










Розкажіть друзям

Помилки електронної педалі газу Джилі Емгранд ЕС7 (P0123, P0222, P2110, P2106, P2104, P2127, P2122)

В автомобілі Geely Emgrand EC7 роль акселератора виконує електронна педаль газу. Так, електронний акселератор має масу переваг. Але як і будь-які інші запчастини Джилі Емгранд ЕС7 електронна педаль схильна до різних несправностей.

Перші модифікації автомобіля Geely Emgrand EC7 використовували електронну педаль газу з потенціометром. Більш сучасні версії цього авто комплектуються акселератором з датчиком Холу.

Артикул електронної педалі газу: 1014017514-Geely (з електромагнітним датчиком).

Електронна педаль газу повідомляється з дросельною заслінкою за допомогою електронного блоку управління. Акселератор передає сигнал на ЕБУ, а той в свою чергу дає команду приводу дроселя, на скільки відсотків привідкрити заслінку. Якщо в ланцюгу ЕБУ-педаль-ДЗ виникне помилка, то мотор або зовсім зупиниться, або почне працювати в аварійному режимі, з мінімальними обертами, як на холостому ході.

Електронна педаль газу Джилі Емгранд ЕС7

Діагностика електронної педалі газу Джилі Емгранд ЕС7

Про несправність акселератора водія сповістить аварійний індикатор Check Engine. Неправильна робота електронного акселератора Geely Emgrand EC7 зазвичай викликає такі помилки:

  • P0123 - високий рівень сигналу "А" положення дросельної заслінки. Реальна напруга "А" тривалий час перевищує значення норми. Проблема найчастіше криється в датчику положення дросельної заслінки (ДПДЗ). Додатково помилка може виникати через коротке замикання проводки.

ДПДЗ

При виникненні помилки Р0123 двигун Джилі Емгранд ЕС7 переводиться в аварійний режим роботи. У цьому випадку відбувається відключення приводу заслінки. Двигун весь час працює при відкритій приблизно на 6% заслонці. У цьому випадку їздити на автомобілі можна, але на розгін можна не розраховувати.

Помилка Р0123 може викликати проблеми із запуском двигуна.

Помилка не зникне, поки не буде усунена причина її появи. Зазвичай помилку Р0123 прибирають заміною ДПДЗ. Якщо заміна датчика не вирішила проблему, потрібно буде продзвонювати проводку і шукати місце замикання.

  • P0222 - низький рівень сигналу "В" положення дросельної заслінки. Ця помилка може бути пов'язана з поломкою як датчика положення дросельної заслінки, так і датчика положення педалі акселератора. У деяких випадках помилка Р0222 з'являється через обрив дротів або окислення контактів у роз'ємах.

Датчик педалі акселератора

При появі помилки Р0222 робота двигуна Geely Emgrand EC7 переводиться на аварійний режим. Дросельна заслінка буде переведена в положення, як при роботі мотора на холостому ходу.

Помилка Р0222 усувається або заміною ДПДЗ, або заміною датчика положення акселератора. Якщо продзвін проводки показав обрив, потрібно шукати його і усувати. Відомі випадки, коли цю помилку вдавалося усунути методом чищення контактів на роз'ємах ДПДЗ і датчика акселератора.

  • P2110 - помилка може вказує на несправність або приводу дросельної заслінки, або суміжних систем авто, котрі працюють на основі даних про положення заслінки.

Дросель

Помилка Р2110 зазвичай з'являється разом з іншими помилками, які дозволяють звузити коло винуватців несправності. У практиці сервісних центрів зустрічалися випадки, коли дана помилка була викликана низьким зарядом АКБ. Недостатня напруга на клеммах призвела до того, що моторчик приводу ДЗ почав неправильно працювати.

  • P2106 - несправність приводу дросельної заслінки Емгранд ЕС7. В даному випадку команди ЕБУ не відповідають дійсній роботі заслінки. Найчастіше причина даної несправності криється у зносі моторчика приводу заслінки. Додатково причиною неправильного ходу заслінки може бути засмічення дроселя.

Моторчик дроселя

Помилка P2106 належить до категорії критичних. При її появі двигун переводиться в аварійний режим роботи. Іноді помилку вдається усунути підзарядкою акумуляторного блоку.

Офіційно дросельна заслінка є необслуговуваною. Якщо перестав правильно працювати привід, то на СТО просто поставлять новий дросель. Якщо ж справа лише в забрудненні, то цю проблему цілком може вирішити чистка заслінки.

  • P2104 - помилка системи управління дросельною заслінкою. Винуватцем може бути як сам дросель, так і ЕБУ. У деяких випадках ця помилка виникає через поломку суміжних систем, які використовують дані про положення заслінки дроселя.

При виникненні помилки мотор Geely Emgrand EC7 буде автоматично переведений в режим зниженої потужності. Працюючи в даному режимі двигун буде весь час працювати на обертах, які використовуються для холостого ходу.

Для усунення помилки потрібно буде здійснити комплексну перевірку дросельного вузла. Не зайвим буде перевірити сигнал, що йде від блоку управління. Ця помилка зазвичай з'являється в комплексі з іншими помилками, які можуть уточнити винуватця несправності.

Щоб повернути двигуну нормальний режим роботи, доведеться усунути першопричину несправності і скинути помилку через сервісну діагностичну програму.

  • P2127 - низький рівень сигналу "Е" ДПДЗ. Додатково дана помилка відноситься і до датчика положення педалі акселератора.

Щоб усунути цю помилку, потрібно буде перевірити працездатність датчика положення дросельної заслінки, а також датчика педалі акселератора. Помилка P2127 може вказувати і на обрив проводки.

Ця помилка призводить до переведення роботи двигуна на аварійний режим. Працюючи в такому режимі силовий агрегат починає виробляти мінімально можливу тягову потужність.

Разом з P2127 можуть з'являтися й інші помилки. За наявності супутніх помилок іноді виходить уточнити точне місце поломки.

  • P2122 - низький рівень сигналу "D" від датчика положення дросельної заслінки Джилі Емгранд ЕС7. Додатково ця помилка може відноситися і до датчика положення педалі газу.

Для усунення несправності доведеться перевірити вищеназвані датчики. За умови справного стану датчиків слід продзвонити їх струмоведучу проводку. У деяких випадках усунути помилку P2122 дозволяє чистка контактів на роз'ємах.

Додаткова інформація

Як показує практика, помилки електронного акселератора Geely Emgrand EC7 найчастіше з'являються при сирій дощовій погоді. Сирість веде до багаторазового прискорення окислення контактів.

Досвідчені водії в рамках щорічної профілактики обробляють спеціальним захисним спреєм контакти на роз'ємах ДПДЗ і датчика положення педалі газу.

Зняти електронну педаль акселератора дуже просто. Педаль фіксується до підлоги лише 3-ма гайками. Додатково потрібно буде від'єднати роз'єм від датчика положення акселератора. Наприкінці огляду є відео, на якому показано складові елементи електронної педалі газу для цього автомобіля.

Педаль газу

Варто окремо звернути увагу, що кріплення датчика електронного акселератора Джилі Емгранд ЕС7 дозволяють зміщувати магнітний контактор. Від величини зміщення датчика залежить затримка спрацювання акселератора. Це так званий "вільний хід педалі газу". Досвідчені водії зазвичай зводять до мінімуму вільний хід акселератора, що дозволяє дроселю миттєво реагувати на натискання педалі газу.

Регулювання вільноого ходу

Вільний хід педалі акселератора налаштовується пробним методом. Після невеликого зміщення датчика слід завести двигун і перевірити чуйність акселератора. Процедуру потрібно повторити, якщо вільний хід ще буде присутній.

» Всі статті

Поділіться Вашими враженнями про ремонт "Помилки електронної педалі газу Джилі Емгранд ЕС7 (P0123, P0222, P2110, P2106, P2104, P2127, P2122)"

Відгуки: 0






Пыльник амортизатора переднего с отбойником Чери Бит Пыльник амортизатора переднего с отбойником

Код: S12-2901033-Chery

430
Фильтр салона Aveo, PMC (PMC-006) (96962173/96449577) Фильтр салона Aveo, PMC (PMC-006) (96962173/96449577)

Код: 96962173/96449577-PARTS-MALL

193
Фільтр салону, кондиціонера Китай Джили МК Кросс Фільтр салону, кондиціонера Китай

Код: 1018002773-Aftermarket

78
.