Ввійти
Забули пароль? | Зареєструватися

Підписка
на блог
Ваше ім'я*

Email*



Замовити
дзвінок

Ви можете вказати свій номер телефону і наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом..










Розкажіть друзям

Не вмикаються передачі Джилі Емгранд ЕС7, вибиває швидкості

Іноді водії Geely Emgrand EC7 FE-1 стикаються з проблемним перемиканням передач КПП. У деяких випадках передачі можуть перемикатися через раз, швидкості буде постійно вибивати при спробі їх увімкнення. Подібна поведінка трансмісії може свідчити про некоректне встановлення троса перемикання передач.

В автомобілі Джилі Емгранд ЕС-7 важіль КПП з'єднується з механізмом вибору і перемикання передач трансмісії не за допомогою традиційної куліси, а з використанням подвійного троса в оболонці.

Артикульний номер троса перемикання передач Джилі Емгранд ЕС-7: 1064001014.

Для забезпечення чіткого і точного перемикання швидкостей трос КПП повинен бути весь час під натягом. Щоб зафіксувати здвоєний трос у натягнутому стані, використовуються спеціальні скоби. Дані фіксатори пристібають оплітку тросика до утримувача, який розташований між важелем КПП Geely Emgrand EC7 і виведенням тросика в підкапотний простір.

Таке може статися, що відповідальна за перемикання швидкостей частина троса буде безвольно бовтатися, через влучну скобу. У цьому і полягає корінь проблеми з проблемним перемиканням передач трансмісії. Водієві потрібно лише правильно зафіксувати трос, який випав з власника.

Трос перемикання швидкостей Джилі Емгранд

Як поставити на місце трос КПП Джилі Емгранд ЕС-7

Як показує практика, в Джилі Емгранд використовується надійний і довговічний трос КПП. Зазвичай тросового приводу трансмісії вистачає на 150 000 (км) пробігу. Трос трансмісії підлягає заміні у випадках:

  1. Обривання
  2. Надмірного розтягнення
  3. Закисання в оболонці

У списку поломок троса є і такі причини, коли несправність можна вирішити без радикальних методів, за типом заміни. При якихось проблемах з перемиканням швидкостей насамперед потрібно звернути увагу на фіксацію троса Емгранд ЕС-7. Зробити це дуже просто.

  • Від'єднуємо пилок важеля КПП. Він фіксується за допомогою звичайних засувок. Потрібно піддіти рамку пилку біля основи і просто підняти оболонку вгору. Зауважте, що багато модифікацій цього авто використовують декоративні накладки та вставки в області тунелю центральної консолі. Піддягати рамку пилку слід з великою обережністю, щоб не подряпати ефектний з вигляду декор.

Від'єднуємо пилок важеля КПП

Для піддягання і від'єднання декоративних панелей існують спеціальні зйомники. Вони виготовляються з пластику, що запобігає механічному пошкодженню лицьової поверхні на делікатних вставках і панелях.

  • Від'єднуємо облицювання центральної консолі. У базових версіях Geely Emgrand EC7 облицювання консолі знімається разом з передньою частиною тунелю, яка захоплює тільки важіль КПП. В даному випадку облицювання потрібно просто висмикнути, воно тримається на одних засувках.

Від'єднуємо облицювання центральної консолі

Щодо більш просунутих варіантів даного седана, в них центральний тунель захоплює ще й рачаг ручного гальма. Щоб від'єднати такий тунель, необхідно викрутити 3 болти (один в районі попільнички і з кілька задньої сторони).

При від'єднанні облицювання консолі слід відключити від панелі всі дротові колодки: від розетки, прикурювача тощо, залежно від комплектації автомобіля.

  • Поправляємо положення оболонки тросика. Потрібно завести тросик у відповідну частину тримача і застопорити його. Це з'єднання вилітає зі свого посадкового місця через підвищене вібраційне навантаження. Це може відбуватися при частій їзді дорогами поганої якості.

Поправляємо положення оболонки тросика

  • Збираємо вузол у зворотній послідовності.
  • Обовязково перевіряємо роботу важеля КПП. Майстер повинен упевнитися, що всі передачі включаються нормально. Додатково слід завести двигун і зробити пробний заїзд. Легке перемикання передач під швидкісним навантаженням свідчитиме про успішне завершення ремонту.

Інші проблеми з тросом КПП Джилі Емгранд ЕС-7

Оболонка тросика трансмісії випадає зі свого посадкового місця досить рідко. Набагато частіше трос КПП піддається розтягненню і обриву. При розтягненні тросика перестає вистачати натягу, що виливається в неточне увімкнення швидкостей.

Розтягнення троса КПП є досить підступною несправністю. Справа в тому, що розтягнення троса відбувається дуже повільно, даючи можливість користувачеві звикнути до деякої міри дискомфорту при перемиканні швидкостей КПП. На перших порах користувач може і не помічати, що з КПП творитися щось недобре.

Прооблема з розтягненням троса КПП Джилі Емгранд ЕС-7 вирішується тільки заміною тросового приводу трансмісії на повністю новий аналог.

Щодо випадків з обривом троса трансмісії, дану несправність помітно відразу. При обриві троса різко перестає працювати або механізм вибору, або увімкнення передач. Як і у випадку з розтягненням, обірваний трос потребує термінової заміни.

Левова частка випадків з обривом троса відбувається через закисання троса в оболонці. При закисанні вільний хід троса обмежується або ж зовсім пропадає. Закисання троса КПП характерне для зимового періоду року, коли на вулиці панує морозна погода.

Додаткова інформація

Трос КПП є не єдиним, кому необхідно приділяти періодичну увагу. У Джилі Емгранд ЕС-7 задіяно понад 8 різновидів тросової тяги:

  1. Трос акселератора
  2. Трос зчеплення
  3. Трос ніжного гальма
  4. Трос ручного гальма
  5. Трос капота
  6. Трос лючка бензобака
  7. Тросики дверей
  8. тощо.

Всі без винятку тросики схильні до розтягнення, обриву і закисання. Особливо часто дістається тросу стояночного гальма. У блозі з ремонту Geely Emgrand EC7 є окремий огляд на тему заміни тросика ручного гальма.

Проблемні тросики слід відразу ж міняти на нові. Не потрібно чекати, коли поломка застане водія зненацька, де-небудь далеко від міста, на безлюдній трасі.

Зрозуміло, проблеми з перемиканням швидкостей можуть стосуватися не тільки тросика. Інший раз у проблемній роботі трансмісії винна сама коробка перемикання передач.

Щодо КПП Джилі Емгранд ЕС7, широке поширення викрила проблема з появою стороннього шуму при включенні якої-небудь з передач. У блозі з ремонту ЕС7 описаний один з випадків ремонту КПП, який пов 'язаний з усуненням шуму трансмісії.

Для вирішення проблем з трансмісією майстру не обійтися без демонтажу КПП. Далі необхідно буде проводити розбір коробки і дефектування всіх складових трансмісії. При ревізії коробким швидкостей грамотні майстри не упускають можливість і проводять заміну диска і кошика зчеплення. Додатково в багатьох випадках вкрай бажано провести і заміну вичавного підшипника. Попутно можна поміняти і сальники на напівосях.

Буває і таке, що винуватцем неправильно включається передачі є зламана вилка механізму активації швидкості.

Обслуговування КПП Джилі Емгранд ЕС7 є досить складною і ґрунтовною роботою. Щоб перебрати всі підшипникові вузли і зубчасті зачеплення, у майстра може піти не один день. Це не тільки трудомістка, а ще й витратна у фінансовому плані робота. Досвідчені водії знають, що ближче до позначки протігу 100 000 - 120 000 (км) у майстра вже повинна бути на руках деяка сума, яка піде на замовлення якісних комплектуючих з магазину автозапчастин.

» Всі статті

Поділіться Вашими враженнями про ремонт "Не вмикаються передачі Джилі Емгранд ЕС7, вибиває швидкості"

Відгуки: 0






Важіль перед. лев. Джили Эмгранд ЕХ7 Важіль перед. лев.

Код: 1014013159

1795
Ролик ремня генератора с натяжителем INA-F Ролик ремня генератора с натяжителем INA-F

Код: A11-8111200A1-INA-FOR

754
Пыльник ШРУСа наружный (без смазки) (Германия, ) Чери Истар Пыльник ШРУСа наружный (без смазки) (Германия, )

Код: A11-XLB3AC2203111-MEYLE

154
Ролик опорный ремня ГРМ Ролик опорный ремня ГРМ

Код: 532019420-INA (Korea)

323
.