Ввійти
Забули пароль? | Зареєструватися

Підписка
на блог
Ваше ім'я*

Email*



Замовити
дзвінок

Ви можете вказати свій номер телефону і наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом..










Розкажіть друзям

Заміна ременя генератора Чері Тіго Т11 1.8 FL

Ремінь генератора Chery Tiggo (він же ремінь допоміжних агрегатів) має пристойний термін служби. У офіційному мануалі по обслуговуванню вказано, що ремінь повинен відпрацьовувати упродовж усього терміну гарантійного обслуговування авто. Але по факту реальний ресурс ременя генератора набагато менший. Відомо немало випадків, коли цей ремінь зношувався вже до 40 000 (км) пробігу. У подібній ситуації зношений ремінь слід замінити новим, з каталогу автозапчастин Чері Тіго.

Це цікаво! Якщо в комплектації китайського кросовера Chery Tiggo є кондиціонер, то ремінь допоміжних агрегатів натягається автоматично. Для модифікацій кросовера без кондиціонера цей ремінь натягається самим генератором.

Номер артикулу ременя генератора Чері Тіго 1.8: A11-3701315DA. Номер артикулу ременя генератора Чері Тіго 2 та 2.4: MD326780.

Знос ременя генератора веде до обриву ремінної передачі. Зрозуміло, ремінь допоміжних агрегатів не впливає на життєво важливі для двигуна характеристики. Це не ремінь ГРМ, через обрив якого часто загинає клапана. Якщо лопне ремінь допоміжних, то просто перестануть працювати: кондиціонер, ГУР і генератор. Роботу цих агрегатів легко відновити, треба лише поставити новий ремінь.

Заміна ременя генератора Чері Тіго - це сервісна операція з невисоким рівнем складності. У кінці сторінки є відео з наочною демонстрацією заміни ременя допоміжних агрегатів (генератора) на китайському кросовері.

Заміна ременя генератора Чері Тіго

Інструкція по заміні ременя генератора Чері Тіго

Найпростіше міняти ремінь на Chery Tiggo в комплектації з кондиціонером. Сучасні модифікації китайського кросовера є якраз такими, з кондиціонером. У минулому ж можна було придбати кросовер без кондиціонера. Як було сказано вище, в неповній комплектації ремінь допоміжних агрегатів натягається самим генератором.

Схема заміни ременя генератора на Чері Тіго в повній комплектації:

  • При заміні ременя генератора майстрові може знадобитися доступ до генератора і ременя з-під машини. Бажано загнати автомобіль на оглядову яму або естакаду.
  • Зупиняємося і повністю глушимо мотор. Украй бажано, щоб силовий агрегат остигнув. Інакше можна обпектися.
  • Відкриваємо капот і демонтуємо захисну кришку моторного відсіку. Якщо кришку залишити, буде дуже проблематично послаити натяг ременя. Досвідчені фахівці настійно рекомендують ще і скидати мінусову клему з АКБ. "Береже Бог береже".

Демонтуємо захисну кришку моторного відсіку

  • Послабляємо натягувач ременя. В даному випадку натягувач є автоматичним. Тобто він створює оптимальний натяг сам, без участі майстра. Натяг встановлюється під дією сили пружини. Щоб ослабити натяг ременя, треба потягнути натягувач за годинниковою стрілкою. Для цього майстрові знадобиться ключ на 14. В деяких випадках для повороту натягувача потрібен шестигранник на 10.

Послабляємо натягувач ременя

  • Скидаємо ремінь, коли натягувач відведений в стисле положення. Грамотні майстри обов'язково знайомляться з характером зносу старого ременя. Грубі механічні ушкодження можуть свідчити про знос струмкової канавки на якому-небудь з роликів або шківі.

Скидаємо ремінь

  • Одягаємо новий ремінь. Зверніть увагу, ремінь допоміжних агрегатів є досить довгим. Його досить незручно заводити самостійно. Буде добре, якщо ремінь одягається на 4 руки. Помічник повинен тримати ремінь під натяжкою, поки майстер накидатиме ремінь в струмкові канавки.

Багато майстрів відмічають, що найзручніше одягати новий ремінь генератора Chery Tiggo через зняте праве переднє колесо і підкрилок. Але якщо немає бажання возитися з домкратом, можна накинути ремінь знизу, з оглядової ями або естакади. Заздалегідь треба демонтувати захист картера двигуна.

Після одягання ременя генератора треба зробити пробний пуск двигуна. Ремінна передача повинна ходити плавно і тихо.

Як замінити ремінь генератора на Чері Тіго без кондиціонера

У цій модифікації китайського кросовера ремінь допоміжних агрегатів натягається генератором. Для натяжки або послаблення ременя треба виконати наступні дії:

  • Послабляємо фіксувальний болт. Підібратися до нього досить непросто. Найпростіше це робити з-під автомобіля, а також через знятий підкрилок.

Послабляємо фіксувальний болт

  • Закручуємо/викручуємо регулювальний болт, залежно від виконуваної роботи (натяжці або послабленні ременя).

Закручуємо/викручуємо регулювальний болт

Після натягування нового ременя треба обов'язково закрутити до упору фіксувальний болт! Якщо цього не зробити, кріплення генератора може відірватися, через високі вібраційні навантаження.

Ремінь генератора для Чери Тиго без кондиціонера набагато коротше, ніж на кросовері з повною комплектацією. Багато фахівців вважають, що коротший ремінь відпрацьовує довше, ніж довгий аналог.

Якщо ремінь натягається в ручну, слід контролювати міру його натягнення. Оптимальним є натяг до тієї міри, коли ремінь насилу вивертається вісімкою, на 90˚.

Як визначити, що ремінь генератора треба міняти

Заміні ременя генератора повинна передувати діагностика. Ремінь допоміжних агрегатів рекомендується оглядати щорічно. Ремінь генератора вважається зношеним в наступних випадках:

  1. Наявні сліди розриву
  2. Є розтріскування
  3. Поверхня ременя в мастилі

Додатково в заміні потребують і ремені, які розтягнуті до порогової межі. В даному випадку натягував не зможе прибрати провисання ременя.

Що робити, якщо ремінь генератора почав свистіти

Поширені випадки, коли ремінь генератора Chery Tiggo починає видавати сторонні звуки. Найчастіше це настирний дратівливий писк. Свист ременя свідчить про появу прослизання. Тобто замість провертання шківів ремінь починає просто ковзати по струмовій канавці. Це може відбуватися або через розтягування ременя, або через масляну плівку, яка заважає надійному зачепленню.

Найпростішим, але не найдешевшим варіантом усунення свисту є обробка ременя спеціальним спреєм. В ролі спрея використовується очисник, який попутно розм'якшує дубову гуму.

Спрей

Обробка ременя генератора спеціальним засобом дозволяє істотно поліпшити зачеплення ремінної передачі.

Зрозуміло, обробка ременя спреєм носить лише тимчасовий ефект. Застосовувати спрей рекомендується лише в якості крайнього заходу. Кардинальним же рішенням проблеми зі свистячим ременем є заміна ремінної передачі на новий аналог.

До речі, у блозі по ремонту Чері Тіго є цікавий огляд про вирішення проблеми зі свистячим ременем генератора.

» Всі статті

Поділіться Вашими враженнями про ремонт "Заміна ременя генератора Чері Тіго Т11 1.8 FL"

Відгуки: 0






Втулка стабілизатора Nexia Nexia Втулка стабілизатора Nexia

Код: 40610008-Swag

33
Отбойник амортизатора переднего Джили МК Отбойник амортизатора переднего

Код: 1400554180-Area

122
Датчик скорости переднего колеса Captiva Captiva Датчик скорости переднего колеса Captiva

Код: 96626078-GM

2104
Генератор Китай Джили МК Кросс Генератор Китай

Код: 1086001111-aftermarket

3040
.